viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.03.24 @ 11:52

Veleposlanica BiH u Republici Hrvatskoj Elma Kovačević-Bajtal je predvodila delegaciju Veleposlanstva BiH u Zagrebu na sastanku sa delegacijom Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine “Prsten” koju je predvodio predsjednik udruge Vjekoslav Bratić. Sastanak je održan u prostorijama Veleposlanstva BiH u Zagrebu.

Veleposlanica Kovačević-Bajtal je goste upoznala sa radom veleposlanstva i Kulturno-informativnog centra veleposlanstva, trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini te gospodarskim prilikama i izazovima sa kojima se suočava. Veleposlanica Kovačević-Bajtal iskazala je posebno poštovanje prema plemenitoj misiji i viziji udruge, te je ponudila pomoć koju diplomati mogu pružiti kroz svoje djelovanje u zemlji prijema ili kroz komunikaciju sa institucijama Bosne i Hercegovine. Predstavnike “Prstena” je pozvala da zajedno, kroz zajedničke nastupe, projekte, i edukacije, rade na poboljšanju imidža Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Predsjednik udruge “Prsten” Vjekoslav Bratić je predstavnicima veleposlanstva prezentirao rad udruge te upoznao sa aktualnim vodstvom i tijelima upravljanja Udruge. Osvrnuo se na najponosniji program udruge Zakladu “Prsten”, koja je utemeljena 2007. godine, putem koje se stipendiraju studenti Hrvati u Bosni i Hercegovini kao i studenti Hrvati iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj. Cilj zaklade je pomoći i potaknuti obrazovanje, a time dugoročno i zapošljavanje studenata koji će stečena znanja upotrijebiti za daljnji razvoj prostora na kojem žive, a istaknuto je da će u 2024. godine biti stipendirano 200 studenata.

OGLAS

Na kraju sastanka obostrano je izražena nada za jačanje komunikacije i suradnje između Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj i Udruge Prsten

OGLAS

Oglasi
LM