viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.03.24 @ 14:08

Potres 5,4 stupnjeva po Richteru pogodio je Crnu Goru, područje na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, u četvrtak, 14. ožujka, u 4:06 sati.

Epicentar je bio na dubini od 14 kilometara, pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić. Osjetio se u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji…

OGLAS

Nedugo potom, uslijedila je serija slabijih zemljotresa – zabilježeno ih je čak 30 u četiri sata nakon potresa, a nedugo potom potres magnitude 3 stupnja po Richteru pogodio je i područje Hercegovine. Taj epicentar je zabilježen 21 km od Bileće, na dubini od 3.1 kilometara, javlja EMSC. Potres se desio oko 7:30 sati.

OGLAS

U ranim jutarnjim satima, održan je sastanak kriznog stožera na poziv načelnika općine Gacko, potom su sve relevantne službe izašle na teren i obišle područje koje je najviše bilo izloženo podrhtavanju tla, rekao je vođa Vatrogasne postrojbe Gacko Aleksa Vučković.

OGLAS

,,Ono što smo zatekli bile su manje materijalne štete, imamo na jednoj područnoj Osnovnoj školi manja oštećenja, odron stijene, koja se na sreću zaustavila kod stambenog objekta gdje živi obitelj, to je nešto to je značajnije”, istaknuo je Vučković za RTRS.

On je dodao, da su na terenu, te da se situacija pomno prati, kao i da do sada nije bilo dojava o znatnijim oštećenjima. ,,Imamo i manja oštećenja gdje je operativni dio vatrogasno-spasiteljske postrojbe. Na ulazu u grad ima stara zgrada, koja se već godinama urušava, a zemljotres je prouzrokovao oštećenja, koja će se morati sanirati”, zaključio je Vučković. Prema riječima načelnika općine Bileća Veselina Vujovića zemljotres se jako osjetio u 4:07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

Oglasi
LM