viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 31.10.23 @ 13:50

Nedelja, i svi ste tu, sve podsjeća na sreću, nedjelja, a više vas ja zagrliti neću, stihovi su pjesme koje je otpjevao Džej Ramadanovski, legendarni pjevač narodne glazbe. Njegova Nedjelja stekla je kultni status, a zanimljiv je podatak kako su njezini stihovi bili gotovo proročanski jer nas je u 57. godini života napustio upravo na jednu, točnije onu 6. prosinca 2020. godine, piše Journal.  Ne čudi stoga što nadolazeći film o njegovom životu nosi upravo ime Nedjelja. Ovih dana svjetlo je ugledao najavni video, a komentari daju naslutiti kako se sprema novi regionalni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspiriran istinitim događajima, film je nastao po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenarista Stefana Boškovića. Režija filma Nedjelja povjerena je Nemanji Ćeraniću. Prati životnu priču Džeja Ramadanovskog od njegove rane mladosti, otkrivajući nam pozadinu njegova uspjeha. U ulozi pjevača pojaviti se Husein Alijević Husa, pjevač kojeg smo upoznali kao glavnog vokala grupe Beet Street. No, zahvaljujući modernoj tehnologiji u pjevanim dijelovima filma imat ćemo priliku čuti upravo Džejev dobro poznati glas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuto je kako film Nedjelja prikazuje duh Dorćola sedamdesetih i osamdesetih, kao i tranziciju u devedesete godine. Film je to o prijateljstvu i uspjehu u kojem se prožimaju elementi akcije, drame i nezaobilazne glazbe.  Jedan od najupečatljivijih momenata bit će Džejev sudbonosni susret s Marinom Tucaković, poznatom autoricom glazbenih tekstova i vrsnom hitmejkericom. Baš kao što je to nedavno učinio biografski film Toma, Nedjelja ima sve preduvijete da postane novi regionalni hit. Na velika platna stiže nam ove zime.

Oglasi
LM