viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 15.11.23 @ 13:27

Dragan Vinac rođen je 1961. godine u Vitezu, bio je oženjen suprugom Lenkom s kojom je u braku imao troje djece, dvije kćerke Snježanu i Ivu te sina Borisa, čije je iznenadna smrt u prosincu 2022. godine potresla, ne samo obitelj Vinac nego i cijelu regiju koja je Borisa itekako poznavala i voljela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako, svega tri mjeseca nakon smrti sina na vječni počinak otišao je i Dragan, jedan od simbola obrane Viteza, jedan od simbola njegovanja istinskih identitetskih i hrvatskih vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Domovinskog rata Dragan Vinac bio je jedan od zapovjednika Postrojbe za posebne namjena Hrvatskog vijeća obrane „Vitezovi“, a obnašao je i druge odgovorne i zapovjedne dužnosti među kojima valja istaknuti kako je bio zapovjednik 3. Gardijske brigade HVO-a Jastrebovi. Umirovljen je u činu brigadira. Za osobite zasluge tijekom Domovinskog rata odlikovan je s nekoliko odličja, gdje se kao najviše ističe Red hrvatskog trolista kojim ga je odlikovao prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Počivao u miru Božjem!

Oglasi
LM