OGLAS
Vrijeme objave: 26.11.23 @ 16:44
OGLAS

Vatrogasci su evakuirali građane iz autobusa koji je bio zatrpan na putu od Vranja do Krive Feje, kod Sokolovca u Srbiji. Velike količine snijega uz temperaturu ispod nule i jak sjeverozapadni vjetar stvorile su velike probleme u Srbiji. Nakon gotovo 30 sati padanja snijega mnogi građani našli su se u opasnim situacijama. Vatrogasno-spasilačke jedinice izašle su na nekoliko terena među kojima je bio i zatrpani autobus s 24 osobe.

OGLAS

“U akciji koja je trajala čitavu noć, naši kolege su spasile 24 osobe iz zaglavljenog autobusa”, navodi se u objavi MUP-a Srbije na Instagram profilu. Zamjenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS Aleksandar Radosavljević, izjavio je da su vatrogasci intervenirali u različitim dijelovima zemlje, uključujući Ivanjicu i Novi Pazar. Evakuirane su dvije osobe u mjestu Dobri Do, a na planini Tari su spašeni gosti hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, piše Blic.

“Imali smo evakuaciju osoba u Ivanjici u mjestu Dobri Do, također, zajedno sa mještanima naši pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su sigurno evakuirali dvije osobe. Poslije toga smo imali na planini Tari, tamo smo imali goste hotela Omorika koji su ostali zaglavljeni na putu Mokra Gora-Tara, tu smo intervenirali i sigurno ih odveli do hotela. Nakon toga smo u večernjim satima imali opet Novi Pazar, pet osoba zatrpano u tri vozila, svi su oslobođeni, svi su dobro. I onda, neposredno poslije ponoći, Vranje na putu, Vranje Kriva Feja, autobus, cijelu noć, upravo prije nego što smo ušli, javili su mi da je intervencija pri kraju. Naši momci, deset vatrogasaca s četiri vozila i dvoje motornih sanjki, cijelu noć su radili evakuaciju tog autobusa”, rekao je Radosavljević gostujući na Prva TV.

OGLAS

Mnoga domaćinstva u Sjenici ostala su bez struje, a ekipe elektrodistribucije su angažirane na rješavanju problema. Na Kopaoniku, visina snijega dostigla je 40 centimetara, a temperatura je desetak stupnjeva ispod nule. Snijeg je počeo padati i u Beogradu, označavajući početak zimske sezone nakon proljetnih temperatura koje su obilježile kraj listopada i početak studenog.Težak i mokar snijeg je, uz snažne udare vjetra, rušio prijenosnu mrežu dalekovoda na području Ivanjice i Svrljiga, a na mnogim lokalnim cestama u brdsko-planinskim dijelovima Srbije, koje je pogodila mećava, promet je obustavljen. U zapadnoj Srbiji trenutno je bez struje više od 2000 kućanstava, a na terenu su djelatnici elektrodistribucijske tvrtke koji nastoje otkloniti kvarove, javila je Radio-televizija Srbije. Situacija se stabilizirala u nedjelju tijekom popodneva.

OGLAS

U Bugarskoj je više od 1000 mjesta isključeno iz električne mreže, a na mnogim mjestima je zaustavljen cestovni i željeznički promet, te ponegdje i zračni, javile su agencije. Zbog izvanrednih vremenskih uvjeta bugarski premijer Nikolaj Denkov sazvao je izvanrednu sjednicu vlade. Situacija je posebno zabrinjavajuća na sjeveroistoku zemlje, a dio stanovništva Sofije također je ostao bez struje.U mnogim dijelovima zemlje snježne padaline prate jaki udari vjetra, pa je vlada proglasila izvanredno stanje u nekoliko regija. Ministar obrane Todor Tagarev objavio je da je vojska u stanju pripravnosti, a odgovorni još raspravljaju o tome kako će se održavati nastava u najteže pogođenim regijama, prenijela je bugarska novinska agencija BTA. Zračna luka u Sofiji radi s kašnjenjima, a nekoliko međunarodnih letova u zračnoj luci Varna je otkazano. Snijeg i vjetar također ometaju cestovni i željeznički promet u susjednoj Rumunjskoj gdje je premijer Marcel Ciolacu sazvao sastanak predstavnika hitnih službi.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM