viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 28.12.23 @ 15:47

Amir Dzafić pred Općinskim sudom u Konjicu danas je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda uposlenici hotela u Jablanici čiji je i vlasnik. U zatvorsku kaznu u trajanju 10 mjeseci bit će uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, a dužan je platiti troškove medicinskog vještačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će, kako zakon dopušta za kazne do 12 mjeseci zatvora, moći novčano otkupiti zatvorsku kaznu što znači da ne mora ići iza rešetaka. Zakon je predvidio da jedan dan zatvora košta 100 KM. Sutkinja Almina Čilić donijela je danas prvostupanjsku presudu, a nakon što je Džafić jučer priznao krivnju za brutalno premlaćivanje Enise Klepo u kolovozu ove godine. Podsjetit ćemo, Džafić se prvobitno izjasnio da nije kriv za kazneno djelo za koje se i tereti, ali je jučer promijenio svoj iskaz te priznao krivnju na osnovu čega je sud danas odnio presudu. Optužnicom se Amir Džafić tereti da je dana 1. kolovoza 2023. godine oko 21:30 sati u holu hotela “Jablanica”, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena Enisa Klepo, nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić te odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta. On ju je, kako stoji u optužnici, rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja ‘Jablanica’, a zatim i u SKB Mostar gdje je i hospitalizirana. Tu su joj konstatirane teške tjelesne ozljede u vidu otoka i krvnog podljeva gornjeg i donjeg kapka oba oka, krvarenje ispod konjuktive lijevog oka i prijelom lijeve očne šupljine bez pomaka”, navodi se u optužnici. Iz tužiteljstva podsjećaju da je po odluci glavnog tužitelja ovaj predmet imao prioritet u radu Tužiteljstva HNŽ i da je tužiteljstvo u suradnji sa PU Konjic bez odlaganja provelo sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja i dokazivanja činjenica u navedenom slučaju.

Oglasi
LM