Zrak u vitezu
OGLAS
//
Šetalište u travniku
Vrijeme objave: 02.02.24 @ 15:09
OGLAS

Nešto povoljniji vremenski uvjeti omogućili su izvođaču rada na projektu ”Travnički korzo” intenzivnije radove. U poslijepodnevnim satima, mehanizacija i ljudstvo rade u gornjem dijelu projekta (kod Muzeja).

OGLAS

U ovom trenutku realizira se prva faza projekta ”Travnički korzo” koja se odnosi na dio od raskrsnice kod Tarabovca do raskrsnice kod zgrade Zavičajnog muzeja Travnik. Ova faza projekta predviđa izmjenu podzemnih instalacija za pitku vodu, razdvajanje kolektora za fekalije i kolektora za otpadne vode, popločavanje čitave dionice i izmjenu rasvjete.

Čitava dionica će imati jedan nivo, a izvođač u ovom trenutku trotoare nije dizao kako bi se omogućilo neometano kretanje pješaka u ovom dijelu grada.

OGLAS

Sredstva izdvojena za ovu fazu projekta u ukupnom iznosu od 725.000,00 KM su udružena sredstva Općine Travnik, Grada Leipziga i Vlade Federacije BiH, piše Travnicki.INFO.

OGLAS

,,Dinamika radova će svakako zavisiti od vremenskih uvjeta, međutim odlučili smo se za rad u zimskom periodu zbog manjeg kretanja pješaka i kako bismo radove završili do proljeća te omogućili našim građanima neometano kretanje tokom proljeća i ljeta”, izjavio je načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM