OGLAS
Vrijeme objave: 15.06.24 @ 12:55
OGLAS

Svetom misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na spomen obilježju Busovačke staje obilježena je 31. godišnjica stradanja pripadnika Humanitarnog konvoja života za Lašvansku dolinu.

OGLAS

Na početku svete mise, busovački župnik fra Zoran Jaković istaknuo je kako se danas nalazimo na svetom mjestu.”Poštovane obitelji poginulih, poštovani suborci, dobrodošli na ovo za nas sveto mjesto, mjesto prolivene krvi, mjesto gdje smo branili svoje. Ovdje slavimo svetu misu na dan tužne obljetnice kada su pobijeni branitelji i civili koji su bili spremni svoje živote dati da bismo mi danas živjeli, da bismo imali slobodu i zato ih nikada ne smijemo zaboraviti”, poručio je busovački župnik.

Uz obitelji poginulih branitelja, predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata i brojne okupljene, počast poginulim braniteljima HVO-a i civilima iz pratnje konvoja odalo je izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH.

OGLAS

Svetu misu predvodio je viteški župnik fra Velimir Bavrka.”Naši poginuli branitelji žrtvovali su sebe za druge, za svoju djecu, za svoj narod. Neka njihova žrtva bude smisao i poticaj da gradimo bolju budućnost. Otvorimo se boljoj budućnosti slijedeći Krista, praštajmo i tražimo oprost”, poručio je viteški župnik.Dana 15. lipnja 1993. snage Armije BiH ubile su osamnaest i ranile dvadeset pripadnika HVO-a kao i civile iz pratnje konvoja pomoći busovačkim Hrvatima nazvanog Humanitarni konvoj života.

OGLAS

Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik vršili opskrbu hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima hrvatski narod i branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline, javlja grad-busovaca.com portal.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM