viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.10.23 @ 08:15

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, u pratnji dopredsjednice HDZ-a BiH i zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović, sastao se u srijedu u Žepču s članovima i dužnosnicima Općinskog i Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Stranačko vodstvo dočekao je Ivica Penić, novoizabrani predsjednik stranke u Žepču, Mato Zovko, načelnik općine i član Predsjedništva HDZ-a BiH, Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije te članovi i dužnosnici stranke u Žepču, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

OGLAS

Na sastanku je predstavljen rad, aktivnosti i ciljevi stranke u Žepču, pri čemu je Penić naglasio kako je HDZ BiH u Žepču stabilan dodavši kako HDZ BiH “kroz 33 temeljna ogranka provodi usuglašenu politiku te je stožerna snaga koja okuplja hrvatski narod žepačkog kraja.”

OGLAS

Čović je podržao sve prezentirane aktivnosti, ističući kako se ovim sastankom želio upoznati sa stanjem i prilikama u Žepču.

OGLAS

“Uz potporu većih razina vlasti, nastaviti ćemo pratiti sve aktualne projekte, poticanje razvoja i svih infrastrukturnih projekata najveći je prioritet svih dužnosnika HDZ-a BiH”, istaknuo je Čović.  

Također, danas je održan sastanak i s članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije, a stanje na području županije, prezentirao je Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora pri čemu su se u raspravu uključili i predsjednici općinskih i gradskih organizacija.  

Tijekom sastanka istaknuti su izazovi u nadolazećoj godini, imajući u vidu činjenicu kako je iduća godina izborna godina. Predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskoj županiji predstavili su program rada stranke s posebnim naglaskom i projekcijama za iduću godinu i lokalne izbore.  

Čović je istaknuo kako je cilj HDZ-a BiH i partnera, dobiti uvjerljivo povjerenje na idućim lokalnim izborima, o čemu će se govoriti na Klauzuri HDZ-a BiH krajem tjedna. Sve projekte treba rješavati, planirati nove te biti bolji organiziraniji i uspješniji, zaključio je.

Nakon sastanka predsjednik HDZ BiH u izjavi novinarima se osvrnuo i na istupanja iz stranke.

– Pokušavali smo to riješiti džentlmenski i kada smo vidjeli da se to ne može riješiti i da će se prenijeti na lokalne i opće izbore, uradili smo restrukturu, a oni koji se ne mogu složiti s novim odredbama doveli su se u poziciju da nanose štetne odluke po sebe. Napustili su obitelj kojoj su pripadali. Najveći gubitnici su oni koji su napustili HDZ, koji je snaga hrvatskog naroda.

Istaknuo je da mu je žao svega što se dogodilo te da treba ozbiljno sagledati ono što se pričalo proteklih mjeseci te da se odlasci, ipak, u konačnici ne mogu potcjenjivati.

– Želimo očuvati svakog našeg člana, ali svi naši prijatelji moraju poštovati pravila igre i ne smiju štetiti organizaciji HDZ-a koja je najbolje organizirana u BiH. Bit će još tih izalazaka, svaka tri dana nas obavijeste da netko izlazi. Izlazit će još desetak dana, kada potroše taktike, a onda ćemo mi biti još jači. Zbit ćemo se jer nam je Zeničko-dobojska županija važna kao i sredine Žepče i Usora – dodao je Čović.

Kazao je da ne očekuje puno ni od nove Vlade ZDŽ

– Ovo je potencijalna druga vlada, bojim se da će u narednih godinu dana još biti 3-4 turbulencije jer je mnogo takvih sredina u BiH od Sarajeva, Tuzle, Bihaća… Moramo biti korektni, mudro organizirani i pokazati da smo politička opcija koja se traži jer je bitna za funkcioniranje BiH. Bez FBiH, države, ne može ni ovo ovdje funkconirati – zaključio je Čović

Oglasi
LM