viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.10.23 @ 22:43

Nakon niza sukoba unutar trenutne Vlade Zeničko-dobojske županije i praktično kontinuiranog nerada iste kako nam naši novinarski izvori javljaju ovaj tjedan, a možda već i sutra ova županija mogla bi dobiti novu vlast, javlja portal scena.ba.

Nadalje su ovu informaciju provjerili i novinari portala Viteški.ba čiji su izvoru bliski skupštinskim zastupnicima potvrdili ova pisanja.

Doznaje se kako će novu Vladu podržati 11 zastupnika SDA, samostalni zastupnik Ivo Tadić, a koji je nedavno napustio HDZ BiH, dva bivša zastupnika SBB-a , tri bivša zastupnika BHI i jedam zastupnik NES-a, a moguće je da podršku daju i tri zastupnika DF-a.

Ovo bi bilo dovoljno kako bi se imenovala nova Vlada ove Županije.

Ukoliko se ostvare ovakve najave, najveći gubitnici će bit stranke Trojke i HDZ BiH koji je zbog unutarnjih sukoba zapravo ostao bez sudjelovanja u Vladi, a ovakav rasplet itekako bi dao vjetar u leđa Ivi Tadiću i ljudima koji su s njim zajedno napustili HDZ BiH. Treba dodati i neslužbenu informaciju kako vodstvo HDZ BiH iz Žepča pokušava obnoviti kontakte sa Strankom demokratske akcije kako bi ostali u vlasti, a koliko će to uspješno biti ostaje za vidjeti u tjednu pred nama.

OGLAS
Oglasi
LM