viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.04.24 @ 08:17
OGLAS

“Napredak Novog Travnika je zajednički cilj!” – izjavio je načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, nakon potpisivanja sporazuma o partnerstvu s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michael J. Murphyem. 

Ovaj sporazum je usmjeren na pružanje asistencije i pomoći lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini, kako bi unaprijedile usluge javne uprave. “Ovaj program će osnažiti građane, poslovne subjekte i civilno društvo da imaju jači glas u svojim lokalnim vladama, zahtijevaju pozitivne promjene i drže svoje izabrane dužnosnike odgovornima“ – poručili su iz veleposlanstva SAD-a.

OGLAS

“Nastavljamo jačati naše usluge, poticati održivi razvoj i investicije te poboljšavati transparentnost i odgovornost prema našim građanima. Svi smo pozvani da sudjelujemo u ovom procesu i zajedno gradimo bolju budućnost za Novi Travnik“ – poručio je načelnik Dujo. Veleposlanik Murphy sastao se s gradonačelnicima/načelnicima Broda, Lukavca, Odžaka, Stanara, Bihaća, Bosanske Krupe, Jajca, Ključa, Livna, Novog Travnika, Busovače, Travnika i potpisao sporazume o partnerstvu s tim gradovima/općinama u izgradnji modernog upravljanja usmjerenog na građane.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM