viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.02.24 @ 15:05

U znaku podrške kulturi znanja i obrazovanja, Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković posjetila je Gradsku knjižnicu Novi Travnik

U pratnji ministrice bili su njeni savjetnici, što je dodatno naglasilo važnost posjete i interes Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti za unaprjeđenje kulturnih i obrazovnih institucija na lokalnoj razini. Jedan od ključnih trenutaka posjete bio je trenutak donacije novih naslova za knjižnični fond, priopćeno je iz Općine Novi Travnik.

OGLAS

Ova gesta nije samo materijalna podrška, već i simbolički čin koji naglašava važnost knjižnica kao institucija koje promiču čitanje, učenje i razvoj kritičkog mišljenja. Novi naslovi obogatit će ponudu knjižnice i omogućiti pristup novim izvorima znanja i informacija za Novotravničane.

OGLAS

Tijekom posjete, ministrica Duraković bila je upoznata s radom knjižnice, kao i s izazovima koji se pred njom pojavljuju, uključujući poteškoće u nabavi novih naslova, nedostatak polica, informatičke opreme te potrebu za dodatnim obrazovnim programima. Savjetnici ministrice također su aktivno sudjelovali u razgovorima, pružajući dodatnu ekspertizu i perspektivu.

OGLAS

Pored razgovora o trenutnim izazovima, posjeta je također bila prilika za razmatranje budućih planova knjižnice. Raspravljalo se o mogućnostima unaprjeđenja usluga, proširenja suradnje s drugim institucijama te jačanja uloge knjižnice u lokalnoj zajednici kao centra znanja, kulture i obrazovanja.

Oglasi
LM