viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.03.24 @ 12:04
OGLAS

Federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder i načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo razgovarali su o potencijalima i planovima za unapređenje turizma u Novom Travniku. Naglasak je stavljen na zaštitu kulturno-povijesnih spomenika, poput nekropole stećaka Maculje, koji je pod zaštitom UNESCO-a i nacionalnog spomenika na Smrikama, koji su od izuzetnog značaja za Bosnu i Hercegovinu. Također, razmatrane su mogućnosti poboljšanja infrastrukture radi olakšanog pristupa turističkim atrakcijama, čime bi se dodatno privukli posjetitelji.

Ministrica Pozder istaknula je važnost podrške Ministarstva okoliša i turizma u provedbi projekata te je najavila podršku u onoj mjeri u kojoj je to moguće. Načelnik Dujo izrazio je spremnost lokalne zajednice da radi na unapređenju turističke infrastrukture i promociji kulturno-povijesnih bogatstava Novog Travnika.

OGLAS

Razgovaralo se i o proglašenju Novog Travnika gradom. Ministrica Nasiha Pozder istaknula je značajan iskorak, ali i napor koji je Općina, na čelu s načelnikom Dujom, uložila kako bi Vlada FBiH uskoro donijela pozitivnu odluku za ovu lokalnu zajednicu.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM