viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.10.21 @ 15:29

Dragovoljno vatrogasno društvo Vitez /DVD Vitez, realiziralo je projekat rekonstrukcije triju ulaznih vrata na garažama u kojima su smještena vatrogasna vozila i oprema.

S obzirom da su garažna vrata koja su prije bila postavljena dotrajala, a bila su i mehanička na ručno otvaranje, nova vrata su zasigurno dala prije svega funkcionalnije rješenje, ali i ljepši izgled samog objekta.

OGLAS

Boris Bonić, predsjednik DVD Vitez za portal Viteški.ba o ovom projektu kazao je sljedeće:

OGLAS

“Ovaj plan je bio u planu i programu društva zadnje dvije do tri godine, a isti smo planom i programom za 2021.godinu uspjeli realizirati. Jedan dio financirala je općina, a drugi samo Društvo. Radi se o sekcijskim vratima na daljinsko upravljanje veličine 3,00 x 3,50 metra. Od velikog je značaja što se ova vrata pokreću na daljinsko upravljanje, brže se otvaraju i zatvaraju, istovremeno se mogu sva vrata otvarati i zatvarati ili pojedinačno. Vrata koja su prije bila postavljena su dotrajala, često se događalo da ih vjetar zatvori, ošteti i vozilo i sama vrata. Također, veoma bitno je što vatrogasac nije zauzet otvaranjem i zatvaranjem prilikom izlaska vozila na intervenciju, a samim tim se skraćuje vrijeme izlaska vatrogasaca na požar ili drugu intervenciju”.

U nastavku fotografije realiziranog projekta DVD Vitez:

OGLAS

Oglasi
LM