viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.02.22 @ 19:29

Početkom 2022. godine došlo je do poskupljenja velikog broja proizvoda, ali i usluga u svijetu, a to nije zaobišlo ni Bosnu i Hercegovinu.

O ovoj temi se govori i u krugovima frizera i kozmetičara Viteza. Razlog toga je rast cijena repromaterijala koji frizeri koriste, a koji su na policama trgovina već određeno vrijeme s novom, povećanom cijenom.

OGLAS

Nakon što smo kontaktirali nekoliko salona u Vitezu, doznali smo kako su neki od frizera, odnosno frizerski i kozmetički saloni povećali cijene svojih usluga pa tako pojedine kozmetičarke za nadogradnju noktiju uzimaju 5 KM više u odnosu na prethodni period. Također, dio frizera je povisio cijenu usluge šišanja, pranja i farbanja kose u odnosu na dosad uobičajene cijene.

OGLAS

Hoće li se ovaj trend nastaviti kod svih frizera?

OGLAS

Frizeri su nam ukratko rekli kako će se prilagoditi cijenama materijala koji koriste, ali svakako to neće biti nepodnošljivo povećanje, imajući u vidu socijalni status stanovništva BiH.

Predsjednik Saveza frizera BiH Sanin Fazlić za Viteški.ba kazao je:

,,S obzirom na konstantni rast cijena, od našeg samog repromaterijala, povećanja cijena električne energije, povećanja osnovice plaća i doprinosa neminovno je da dolazi i poskupljenje naših usluga. Već od početka godine mnogi frizeri su podigli cijene, evo i od danas frizeri iz Bugojna su podigli cijene za 25%. Mi u nedjelju imamo otvorenu skupštinu u Travniku gdje će biti glavna tema i usuglašavanje oko podizanja cijena. Primjera radi, stroj za šišanje prije ovog vala poskupljenja bio je 275 KM, a trenutno je 385 KM, ili recimo rukavice koje su bile 9,50 KM sad su preko 28 KM. Samim time i mi smo natjerani da podignemo cijene”, kazao je Fazlić.

Oglasi
LM