viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.08.23 @ 09:49

Gradska uprava Zenica obavještava gospodarske subjekte i građane da je Gradsko vijeće Zenica na 36. sjednici usvojilo inicijativu za donošenje Odluke o zabrani ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu. Prijedlog Odluke bit će razmatran na sjednici Gradskog vijeća u rujnu 2023. godine.

Korištenje vozila u gradskoj zoni za promet teretnih motornih vozila u svrhu snabdijevanja i transporta roba dovodi do oštećenja gradskih ulica, pješačkih zona i gradskih trgova uslijed čega se stvaraju prometne gužve, te uveliko narušava kvaliteta života građana Zenice.

OGLAS

Uspostavom zabrane ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu definirat će se promet teretnih motornih vozila u gradsku zonu uz posebnu zaštitu pješačkih zona i gradskih trgova, način snabdijevanja gospodarskih subjekata putem dostavnih vozila dozvoljene mase najviše do 3,5 tone. Ulazak svih teretnih motornih vozila u grad Zenicu, odnosno u Poslovnu zonu Zenica I, bit će isključivo putem sjeverne petlje, preko novoizgrađenog mosta na rijeci Bosni. Zainteresirani subjekti imaju mogućnost izgradnje distributivnog centra na adekvatnom lokalitetu u gradu Zenica s kojeg će se vršiti snabdijevanje gospodarskih subjekata u gradskoj zoni.

OGLAS

S tim u vezi, preporučuje se da gospodarski subjekti koji obavljaju djelatnost na teritoriji grada Zenica poduzmu pripremne aktivnosti u vezi s usklađivanjem svog poslovanja s budućim novim režimom ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu.

OGLAS
Oglasi
LM