viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.02.24 @ 08:20

U Busovači, Župni ured Župe sv. Ante Padovanskog pokrenuo je plemenitu inicijativu usmjerenu ka pružanju podrške obiteljima preminulih članova zajednice. Inicijativa, koja dolazi kao odgovor na prijedloge članova župne zajednice, uključujući pastoralno i ekonomsko vijeće, usmjerena je na ublažavanje financijskih tereta koje sa sobom nosi organizacija sprovoda.

Prepoznajući visoke troškove sahrana koje često padaju na teret ožalošćenih obitelji, Župni ured predlaže model podrške koji se već prakticira u mnogim drugim župama. Suština prijedloga leži u volontarnim prilozima župljana pri izlasku iz groblja, čime se direktno pomaže obiteljima preminulih. Ova novčana sredstva namijenjena su kao olakšanje u pokrivanju troškova sahrane, s naglaskom na prilagodbu visine priloga individualnim mogućnostima svakog donatora.

OGLAS

Osim financijske pomoći, inicijativa također teži smanjenju količine otpada na grobljima, koja nastaje tradicionalnim načinima izražavanja sućuti. Prijedlog ukazuje na to kako bi prilozi mogli biti alternativa takvim gestama, smanjujući tako i ekološki otisak zajednice.

OGLAS

Župni ured ističe kako će se detalji provedbe ovog prijedloga uskladiti s pravilima, te poziva sve župljane na sudjelovanje u ovoj inicijativi. Također, napominje se kako obitelji koje osjećaju da ne trebaju financijsku pomoć mogu svoje priloge usmjeriti prema humanitarnim organizacijama i u humanitarne svrhe.

OGLAS

Ova inicijativa Župe sv. Ante Padovanskog predstavlja korak prema jačanju solidarnosti unutar zajednice, nudeći konkretnu podršku onima u potrebi te istovremeno promičući održivije načine izražavanja poštovanja prema preminulima, javlja grad-busovaca.com.

Oglasi
LM