OGLAS
Vrijeme objave: 14.06.24 @ 14:10
OGLAS

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijskog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su u četvrtak 36 inspekcijskih nadzora na području Jajca, Travnika, Novog Travnika, Donjeg Vakufa, Bugojna, Fojnice i Viteza, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost građevinarstva, ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i drugih uslužnih djelatnosti.

OGLAS

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i angažiranje neprijavljenih radnika. Tokom kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika i 11 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, izvijestila je Porezna uprava Federacije BiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja izdana su 24 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 65.050 KM.

OGLAS

Porezna uprava Federacije BiH – Županijski porezni ured Novi Travnik navodi kako će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u idućem razdoblju, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM