viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.12.21 @ 16:45

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije za Klix.ba su potvrdili da nisu postojale nikakve indicije o ugroženosti sigurnosti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je danas trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Glasnogovornik Hasan Hodžić kaže da MUP ŽSB nije došao do informacija koje bi ukazivale na ugroženost predsjednika Republike Hrvatske tijekom kretanja i boravka na području ove županije.

OGLAS

,,Sigurnosna situacija u našoj županiji je zadovoljavajuća po svim sigurnosnim parametrima, a ako posmatramo posljednjih nekoliko godina uočavamo stalnu tendenciju poboljšanja sigurnosti na našem području”, rekao je.

OGLAS

Istaknuo je da je MUP ŽSB blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Republike Hrvatske na ovom području.

OGLAS

,,To između ostalog podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog stožera na niovu MUP-a koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno, planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalističku potporu MUP-a ŽSB”, izjavio je Hodžić.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, ranije danas je potvrdio za Klix.ba da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a da je posjeta planirana u suradnji i sa kolegama iz Hrvatske.

Oglasi
LM