OGLAS
Foto: Večernji.ba
Vrijeme objave: 28.10.24 @ 19:21
OGLAS

I Kiseljak, po uzoru na München, ima svoj Oktoberfest. Drugu godinu zaredom, ove godine nešto kasnije zbog nedavnih poplava, skupina žitelja kiseljačkoga naselja Gromiljak, inspirirana najvećom pučkom feštom na svijetu, u zaseoku Šušnjevi organizirala je protekloga vikenda još jedan kiseljački Oktoberfest.

OGLAS

Nije ni masovan ni velik kao onaj u Münchenu, ali je itekako atraktivan jer organizatori su se i ove godine potrudili obojiti ga šarenilom, od tradicijskih nošnji ovoga kraja pa sve do – bavarskih. Ni trpeza nije zaostajala za onom u Njemačkoj. Naprotiv, uz prepoznatljiv jelovnik Oktoberfesta – pivske kobasice, mogli su se kušati i brojni domaći specijaliteti – sarme, pite, podvarak… Ni dobre kapljice nije nedostajalo, naravno, s naglaskom na ponudu piva, a i ugođaj prostora jednak je onome na izvornome Oktoberfestu u Njemačkoj.

Onaj u Šušnjevima odisao je toplinom i prijateljstvom, a takvoj ponudi nije odolio ni kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski u miru, koji umirovljeničke dane provodi u Domu za stare i nemoćne u Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u obližnjem kiseljačkom naselju Lug.

OGLAS

Organizatori, kojima ne nedostaje ni volje ni kreativnosti u preslikavanju ugođaja najveće pučke fešte na svijetu, kažu nam kako im je namjera nastaviti tradiciju kiseljačkog Oktoberfesta, koji zasad nije ni masovan, a ne posjećuju ga ni turisti, ali je itekako atraktivan te, uz dekoraciju festivala koji oponaša, ima i prepoznatljivu toplinu ljudi ovog srednjobosanskog kraja.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM