viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.03.24 @ 14:31

Inicijativa “stipendija za svakog studenta” koju su prije 3 godine pokrenuli načelnik općine Busovača Asim Mekić dopredsjednik HKD-a Napredak Josip Križanović pokušat će se u kontinuitetu nastaviti i ove godine.

Naime, nakon što je HKD Napredak podijelio više od 170.000 KM za studente ove godine, veliki broj studenata iz Busovače je dobio potporu ili stipendiju ove najdugovječnije institucije u Hrvata. Načelnik Mekić zahvalio je dopredsjedniku HKD Napredak Josipu Križanoviću na svemu što je Napredak činio i čini za stipendiste iz ovog grada i najavio kako će uskoro biti objavljen i natječaj općine Busovača za stipendije u ovoj akademskoj godini. Općina Busovača će podijeliti 200 KM mjesečno studentima koji budu ispunjavali uvjete natječaja.

OGLAS

Križanović je, pak, naglasio kako, zbog činjenice da je podružnica Napretka u Busovači raspuštena od strane Središnje uprave, ove godine neće biti moguće primijeniti model iz prethodnih godina gdje bi podružnica dodijelila stipendije onima koji iz nekog formalnog razloga ne ispunjavaju uvjete iz natječaja Općine Busovača, stoji u priopćenju.

OGLAS

Unatoč svemu navedenom, načelnik Mekić i dopredsjednik Križanović su usuglasili kako će se pokušati pronaći model po kojem bi i ove godine svi studenti dobili stipendije te bi se na taj način još jednom potvrdilo opredjeljenje, kako općine Busovača tako i HKD-a Napredak, da je novac uložen u studente, zapravo, najbolja investicija za budućnost.

OGLAS
Oglasi
LM