viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.02.22 @ 22:00

Kosa, brada, frizura…, sve je ono što upotpunjuje naš izgled. U članku Petre Cakalin vam donosimo jednu lijepu i pozitivnu priču iz Viteza koju stvaraju Amrudin Topčić, Latif Čaušević i Tarik Ahmić kojima je sređivanje kose i brade dio svakodnevnog posla.

U novije vrijeme frizeri se mogu podijeliti na klasične frizere, hair stiliste i hair artiste. Razlika između klasičnoga frizera i hair stiliste se ne može primijetiti po pristupu kosi, oblikovanju, bojenju, frizuri; jer napredniji frizeri osim što prate svjetske trendove, frizurama pristupaju kao umjetnici. Amrudin poznatiji pod nadimkom Amko, u svijet barbera kročio je još kao srednjoškolac.

OGLAS

Trudio sam se i učio sam od najboljih, a to se i pokazalo kada sam sa svojih samo 17 godina zauzeo treće mjesto u Bosni i Hercegovini pod titulom najboljeg barbera“, govori Amko.

Kroz godine truda i učenja mnogo sam napredovao i sudjelovao na mnogim seminarima i edukacijama koje su vodili svjetski poznati frizeri poput: Alena Demirovića, Saje Majstora, Ece i drugih“, dodao je.

Latif Čaušević učenik trećeg razreda frizerske škole koju pohađa u MSŠ „Vitez“ i učenik je Amrudina; mladi je momak koji se rado odazvao ovome poslu. Kako nam govori ljubav prema kosi javila se još od malena jer je uvijek volio raditi oko iste. U budućnosti se vidi kao frizer u ovome slučaju barber koji će svoje znanje prenositi na druge.

OGLAS

Tarik Ahmić učenik prvog razreda, također pohađa frizersku školu u MSŠ „Vitez“ i učenik je Amrudina. Sa svojih 16 godina mnogo je napredovao, trudio se i učio. Pored školskih obveza nesmetano i sa zadovoljstvom obavlja svoj posao.

OGLAS

Kako je kazao za portal novabila.info ima veliku želju da postane vrhunski i poznati barber, a svojim vršnjacima želi poručiti da prate svoje snove i imaju cilj koji žele postići.

Trenutno sam radnik u studiju pod nazivom „Studio Maestro by Sano“ gdje je vlasnik također poznati frizer i predsjednik saveza frizera BiH Sanin Fazlić, zaključio Amko je za kraj razgovora.

Oglasi
LM