viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.05.24 @ 09:06
OGLAS

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 6 kaznenih djela.

Dana 03.05.2024. godine oko 18:50 sati u mjestu Gornje Putićevo, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Passat, kojim je upravljao M.M. rođen 1982. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1998. godine, obojica iz Travnika. Na osnovu zapovijedi Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres navedenog vozila gdje je pronađena veća količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

OGLAS

Dana 05.05.2024. godine oko 00:05 sati u mjestu Kula, općina Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Bugojno i jedinice za javni red i mir PS Bugojno izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljala E.K. rođena 2005. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen E.B. rođen 1997. godine, oboje iz Bugojna. Tom prilikom, suvozač E.B. je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

OGLAS

U suradnji s nadležnim županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

OGLAS

NAKNADNO RASVIJETLJENA KAZNENA DJELA

Policijski službenici PS Gornji Vakuf-Uskoplje uspješno su rasvijetlili kazneno djelo „Teške krađe“ koje je izvršeno u proteklom periodu na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Naime, dana 17.02.2024. godine u PS Gornji Vakuf-Uskoplje prijavljena je provala u obiteljsku kuću vlasništvo S.K., kojom prilikom su ukradene dvije lovačke puške, razni kućanski aparati, te više komada razne odjeće i obuće. Službenici policije su odmah izašli na lice mjesta te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog kaznenog djela A.Dž. rođen 1996. godine i K.M. rođen 1981. godine, obojica iz Travnika.

U suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokazivanjem predmetnog kaznenog djela.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 18 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobile teže i 5 osoba lakše tjelesne ozljede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručena su ukupno 354 prekršajna naloga, od kojih su 53 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 19 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM