viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.04.24 @ 09:35
OGLAS

Dok mnogi sanjaju o novim počecima u Njemačkoj, Mladen Savić je odabrao put povratka. Nakon 17 godina života u inozemstvu, vratio se u svoje rodno mjesto Jezero blizu Jajca, gdje je započeo svoj poduzetnički poduhvat na obiteljskom imanju.

Otvorio je “Savić Ranch” u Čerkazovićima, koji je očistio od korova, poboljšao pristupne puteve i izgradio wellness centar – prvi takve vrste u regiji.

OGLAS

“Ideja mi je došla sasvim slučajno! Za vrijeme zime, moja su djeca izrazila želju da ih odvedem na bazen. Međutim, u našem okruženju nismo imali bazen, čak ni u blizini, čak ni u Banja Luci. Odlučio sam izgraditi bazen prvenstveno za potrebe svoje obitelji. Kasnije mi je sinula ideja da bih mogao stvoriti nešto što postoji samo u većim gradovima,” rekao je Mladen Savić optimistično na početku razgovora za Jajce-online. 

OGLAS

Zemlja koju je Mladen naslijedio bila je zanemarena i neobrađivana godinama. S mnogo truda i predanosti, pretvorio je prostor, koji je više nalikovao džungli, u oazu za uživanje i povezivanje s prirodom.

OGLAS

“Prvi korak koji sam poduzeo bio je ograđivanje obiteljskog imanja, uključujući i šumski dio. Posvetio sam se proširenju pristupnog puta i čišćenju zapuštenog terena, što je zahtijevalo dosta vremena i truda. Također sam obnovio i usmjerio vodu koja izvire s planinskog područja. U ožujku prošle godine započeo sam pripremu terena, dok je izgradnja bazena počela u srpnju. U realizaciji ovog projekta puno su mi pomogli prijatelji i susjedi. Uspio sam vratiti cijelu imovinu njenom nekadašnjem sjaju, što me čini posebno ponosnim zbog naslijeđa koje je moja obitelj ostavila,” rekao je.

“Savić Ranch” otvorio je svoja vrata gostima 14. travnja, i od tada su kapaciteti redovno popunjeni, piše Jajce Online.

“Rezultati mojih napora već su vidljivi jer sam prije sedam dana otvorio vrata wellness centra ‘Jezero’. Centar nudi bazen, prostoriju za masaže, saunu, kafić i zasebnu terasu s roštiljem. Naši kapaciteti su popunjeni svakodnevno. Osim mještana Jezera, gosti dolaze i iz Šipova, Mrkonjić Grada i Jajca. Vjerujem da je takva ponuda bila potrebna u našoj regiji, i očekujem da će ovaj turistički sadržaj pozitivno utjecati na promociju općine Jezero,” rekao je Savić.

U budućnosti, Mladen Savić planira proširiti turističku ponudu i obogatiti svoj ranč novim sadržajima. Njegov glavni cilj je osigurati da gosti ostanu duže i svakodnevno uživaju u ovoj oazi mira podno Otomalja.

“U budućnosti planiram izgradnju otvorenog bazena, zimske bašte i zasebnog caffe-restorana. Trenutno nam nedostaju smještajni kapaciteti, no dok ih ne uspostavimo, uspješno surađujem s osobama koje iznajmljuju smještaj u Jezero. Cilj mi je zadržati prirodnu ambijentalnost cijelog prostora. Obiteljsku kuću nisam želio mijenjati jer je građena od kamena u tradicionalnom duhu. Imam mnogo planova za budućnost i vjerujem da će se s vremenom sve realizirati,” rekao je Mladen Savić.

Mladen Savić je ilustracija kako se s predanošću, trudom i vizijom može revitalizirati zapušteno imanje i pretvoriti ga u uspješan poduzetnički projekt.

Njegov povratak na obiteljsko imanje nije samo obnovio prirodu ovog dijela Jezera – s pticama i mačkama koje nisu bile viđene godinama – već je također vratio život u zajednicu. Ljudi su se ponovno počeli okupljati, a posebno su primjetni dječji smijeh i radost koji sada odjekuju kroz ovu još uvijek netaknutu prirodu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM