viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 20.10.23 @ 18:40

Nakon što je još prije otprilike deset mjeseci istekao mandat članovima Općinskog izbornog povjerenstva (OIP) Vitez te nakon što Središnje izborno povjerenstvo u Sarajevu nije prihvatilo, točnije nije dalo suglasnost na prijedlog imena za imenovanje novog povjerenstva Općinskog vijeće Vitez je raspisalo novi natječaj kako bi, vjerojatno na taj način premostilo probleme koji su se javili u provođenju procedure zbog čega deset mjeseci OIP radi u “tehničkom mandatu“. Iako javnosti nije precizno predočeno doznaje se kako se proceduralni propust ogleda u tome da u novi sastav OIP-a nije predložen adekvatan nacionalni sastav te je izostavljeno imenovati osobu srpske nacionalnosti kako to propisuje zakon.

Trenutni sastav OIP-a je Ramajana Idrizović (predsjednica) i članovi Bernard Mandić i Slaven Garić. Nakon sada već propale natječajne procedure u novi sastav OIP-a bili su predloženi iz reda hrvatskog naroda Jelena Skopljak i Slaven Garić, iz reda bošnjačkog Ramajana Idrizović i Selvedin Hrustić te kao predstavnik Ostalih Mario Jukić.

OGLAS

Krajnji rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja Javnog oglasa u dnevnom listu, a oglas je u cijelosti moguće pročitati i preuzeti na službenoj stranici Općine Vitez klikom OVDJE.

OGLAS
Oglasi
LM