viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.05.24 @ 14:29
OGLAS

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH proveli su operativnu akciju “Dolina” i uhapsili dvije osobe V.B. (1975) i A.V. (1987) iz Novog Travnika.

“Avaz” saznaje da je među uhićenima Vlatko Blažević, koji je već od ranije poznat organima gonjenja u BiH. On je lani optužen u Sky predmetu zajedno sa šest osoba zbog šverca narkoticima i sudi mu se u Sudu BiH.

OGLAS

– Uhićeni se sumnjiče u izvršenje kaznenih djela iznuda, izazivanje opće opasnosti, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija – rečeno je iz FUP-a.

OGLAS

Osumnjičene osobe su duži period s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi uz prijetnju silom od zastupnika u Saboru Srednjobosanske županije, vršili iznudu, odnosno zahtijevali određeni novčani iznos. Prilikom pretresa pronađen je veći broj komada vatrenog oružja, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, veća količina novca, te mobilni telefonski aparati i sim kartice, koji su korišteni u izvršenju kaznenih djela.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM