viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.05.24 @ 19:06
OGLAS

Dva nezaboravna dana sa dragim dugogodišnjim prijateljima iz Hrvatskog planinarskog društva Lipa Sesvete i Planinarskog društva Izvor Kalinje, proveli su članovi HPD Vitez iz Viteza.

OGLAS

Susret je započeo dolaskom u selo Lišnjak kod Drniša. Brzo su višak stvari prebacili u kombije domaćina koji su iste prevezli do doma, a nakon toga krenuli na turu od Lišnjaka do planinarskog doma Promina na 850 mnv. Iako su još uvijek prijepodnevni sati, sunce je bilo prilično jako. Odmah na početku staze malo iznenađenje. Poskok, i to jako veliki, stajao je pored staze ispod hrastovog žbunja i promatrao prolazak. Kako su napredovali prema domu vrijeme je bilo sve prijatnije, a sunce su pokrili oblaci koji su im olakšali uspon. Po dolasku, oko 13:00 sati dobri domaćini su viteške planinare dočekali s okrjepom, hladnim platama, kolačima i raznim rakijama i vinima. Smještaju se po sobama, priopćeno je iz HPD Vitez.

U 14:00 sati po dogovoru, zajedno idu do vrha Promine na 1148 mnv za što im je trebalo nešto više od sat vremena. Vraćaju se u dom, te nakon odmora i osvježenja uslijedila je večera sa vrhunskom juhom i drugim delicijama. A onda, naravno i planinarska fešta. Pjevali su se razni hitovi, plesalo se i igralo do kasnih večernjih sati. To je bila fešta kako samo Vitežani i Lipaši znaju napraviti.

OGLAS

Ujutro ih je dočekala kiša koja je prijetila da pokvari planiranu nedjeljnju hodnju. No ipak, vrijeme se stabiliziralo, te su se po silasku sa Promine uputili za NP Krka. Prvo do Visovca, a onda oko 3 sata hoda od Visovca do Roškog slapa. Cijelim putem fenomenalan pogled na Krku i njene prirodne ljepote. Po dolasku do Roškog slapa računali su da je to kraj hodanja, međutim trebalo je savladati još oko 617 stuba do mjesta gdje ih je čekao autobus.

OGLAS

Nakon polusatnog odmora u restoranu podno Roškog slapa izlaze stubama do autobusa. Uslijedilo je pozdravljanje sa domaćinima koji uvijek teško pada. Emocije su bile na vrhuncu, uz pozdrave i dobre želje, pala je i poneka suza jer Lipšice i Lipaši su gotovo dva desetljeća dio planinarskih života članova HPD Vitez. U autobusu po povratku, odlična atmosfera, pjesma i smijeh od Drniša do Viteza. Ovo je bio jedan od onih izleta koji se pamti godinama, poručili su.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM