viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Autor objave: travnicki.info
Vrijeme objave: 06.01.24 @ 13:32
OGLAS

Lijep slučaj dolazi nam iz Busovače. U noći sa srijede na četvrtak oko 00:15 sati u sanitetu Hitne pomoći medicinska sestra Dževada Mekić porodila je Belmu Lušiju.

OGLAS

Naime, pri transportu trudnice u bolnicu Nova Bila, sestra Dževada ustanovila je da je porod već krenuo, ali pribranom intervencijom uspjela je pokazati profesionalnost u tim momentima, te je zahvaljujući pravovremenoj reakciji porod uspješno obavljen. Velike zasluge idu i vozaču HMP, Emilu Rajiću.

“U transportu HMP 3/4. siječnja, u 00:15h, porođena je jedna mlada majka u dobi dvadesetih godina. Moram biti iskrena, našla sam se pred velikom odgovornosti, ali sam prihvatila situaciju da dam sve od sebe. Uz sve to, mlada je majka, imala sam dosta porodilja u toku rata, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Naravno, puno je lakše da radite u adekvatnim uvjetima, ali hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je praktično surađivala i pratila moje savjete. Porodilja je prevezena u GAO u Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila u stabilnom stanju i majke i bebe.” izjavila je medicinska sestra Dževada Mekić.

OGLAS

Riječi zahvale prema medicinskoj sestri, vozaču, ali i Domu zdravlja, imao je bračni par Lušija.

OGLAS

“Želja nam je da se supruga i ja zahvalimo medicinskoj sestri Dževadi Mekić na dobro odrađenom poslu i porodu, koji se dogodio u izuzetno teškoj situaciji. Također, naše zahvale idu i vozaču sanitetskog vozila i Domu zdravlja Busovača, a koristimo se prilikom da se još jednom zahvalimo našoj Dževadi što nas je usrećila, i u Novoj godini nam podarila najbolji paketić. Supruga i dijete su hvala Bogu dobro i stigli su kući.” izjavio je Mensudin Lušija.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM