viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.03.24 @ 16:44

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji „Index“ realizirali pretrese poslovnih, stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija i i uhitili šest osoba.

Uhićeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O njihovom daljem statusu će u zakonskom roku odlučiti postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Kako piše Avaz, uhićeni su Damir Žuga, Hajriz Bećirović, Edina Brutus, Kaja Imširović i Melvedin Jašarević. Istraga je u vezi s funkcioniranjem Internacionalnog univerziteta u Goraždu, a tiče se izdavanja lažnih diploma.

OGLAS

U pretresima koji su realizirani na području Sarajeva, Zenice, Goražda, Travnika i Konjica otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije, fakultetske diplome, dosijei studenata, dokumentacija koja se odnosi na financijsko poslovanje pravnih osoba, pečati, 24.000 Eura i 20.000 KM, računari i drugi predmeti koji mogu postupiti kao dokaz u kaznenom postupku.

OGLAS

Pretresi su realizirani po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije, Ministarstvima unutarnjih poslova Sarajevske, Zeničko–dobojske, Bosansko – podrinjske, Srednjobosanske i Hercegovačko – neretvanske županije.

Oglasi
LM