viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.07.22 @ 20:12

U Bosni i Hercegovini je nastavljen trend pada cijena goriva na benzinskim crpkama. Prema podacima na mobilnoj aplikaciji Federalnog ministarstva trgovine, najniže cijene dizela u nekim bh. gradovima su 3,16 KM, dok se benzin 95 na pojedinim crpkama može naći i po cijeni od nižoj od 3 KM (2,96 KM po litri). U Vitezu i susjednim općinama cijena dizela se kreće od 3,21 do 3,51 KM.

Najniže cijene eurosupera 98 danas su 3,21 KM po litri. Kada je u pitanju plin, cijene su uglavnom iste, te se kreću od 1,5 KM do 1,76 KM.

OGLAS

S obzirom da su izaslanici državnog Doma naroda na prethodnoj sjednici u prvom čitanju usvojili ukidanje akciza, ako se to desi i u drugom čitanju, cijene goriva mogle bi uskoro biti niže i do 50 feninga.

OGLAS

Za ukidanje akciza na naftne derivate na period od pola godine, uz mogućnost da Vijeće ministara BiH po isteku tog roka produži njegovu primjenu za još tri mjeseca glasovalo je svih 14 izaslanika, uz opću i entitetsku većinu. Predloženim izmjenama zakona, akcize na naftne derivate će iznositi nula konvertivilnih maraka (KM). Usvajanjem izmjena zakona o akcizama, cijene goriva u BiH će se smanjiti najmanje za 0,35 KM.

OGLAS
Oglasi
LM