viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.11.22 @ 09:29

Književna manifestacija „Pjesničkom riječju STOP nasilju nad ženama“ održana je sinoć u prostorijama HKD Napredak Vitez i to već treću godinu za redom.
Riječ je o programu koji uoči 25. studenog, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, okuplja pjesnike u brojnim gradovima BiH gdje se pjesničkom riječju nastoji naglastiti važnost prevencije nasilja nad ženama.

Moderatorica ovog programa bila je književnica Sanja Strukar Križanac koja je u svom uvodnom govoru istaknula da kao društvo moramo imati izraženiju empatiju, posebno kada je u pitanju ovakav oblik nasilja te poručila kako će se ovaj značajan projekt nastaviti već u narednoj godini.
Svojim stihovima predstavili su se: Dragica Gerin, Mirjana Jezildžić, Sanja Babić-Đulvat, Božena Volić, Marijana Strukar, Ajdin Alibabić, Emir Sokolović i Ivan Volić.

OGLAS

Večer je bila i edukativnog karaktera pa je svoje iskustvo, radeći u institucijama koje suzbijaju ovakav oblik nasilja, prenijela socijalna radnica Ana Marija Omazić i policajac Nedžad Sadibašić.
„U Centru za socijalni rad u Vitezu svakodnevno dobijemo veliki broj prijava obiteljskog nasilja, ali nažalost, žrtve se ne odlučuju prijaviti zlostavljače policiji što na kraju ne dovodi do željenog ishoda. Suradnja institucija, ali i ovakve večeri, sigurno mogu doprinijeti suzbijanju nasilja nad ženama“, kazala je Ana Marija Omazić.
U glazbenom dijelu večeri predstavila se Vanja Strukar, a druženje je nastavljeno uz razgovor i čitanje poezije.

OGLAS
Oglasi
LM