viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.01.24 @ 12:01
OGLAS

Vlada Zeničko-dobojske županije dala je suglasnost za nastavak projekta realizacije vangradske dionice Glavne gradske magistrale čime bi se nakon godina čekanja kompletirao ovaj projekt.

Izgradnja vangradske dionice Glavne gradske magistrale u Zenici koja bi povezala gradsku dionicu sa uključenjem na autoput A1 već u ožujku bi trebala biti konkretizirana s početkom realizacije radova.

OGLAS

Ranije su u dva navrata bili raspisani natječaji za realizaciju projekta, ali bez ranije riješenih imovinsko-pravnih odnosa i osiguranja građevinske dozvole. Vlada ZDŽ s nadležnim ministarstvom je konkretizirala korake i osigurala više od milijun KM za prvi dio radova.

OGLAS

Ovo je potvrdio ministar prometa Zeničko-dobojske županije Adnan Šabani.

OGLAS

“Mi smo uspjeli riješiti sve procedure za eksproprijaciju 15 parcela i one su poslane u Federalni geodetski zavod gdje se još čekala odluka Vlade ZDŽ o osiguranim novčanim sredstvima. Sve smo predali i oni će na Vladi FBiH donijeti odluku o ulasku u posjed. Mi ćemo potom ići u pretvorbu poljoprivrednog u građevinsko zemljište i ishodovanje dozvole tako da bi sve moglo biti završeno do polovine ožujka”, kazao nam je Šabani.

Dodao je da je na održanoj sjednici Vlade usvojen plan utroška sredstava posebno za nove putove, između ostalog i za vangradsku dionicu GGM-a.

“Osigurali smo i sredstva za 1,2 od ukupno četiri kilometra dužine vangradske dionice GGM-a. Usporedo s gradnjom, rješavat ćemo imovinsko-pravne odnose u nastavku dionice tako da bismo odmah po završetku prvog dijela osigurali sve za nastavak još 1,5-2 kilometra ceste”, pojašnjava Šabani.

Projekt prvog LOT-a vangradske dionice GGM-a (Foto: Klix.ba)

Na pitanje hoće li će javna poduzeća praviti problem i usporavati projekt zamjenom svojih cijevi, rekao je da će svi usporedo raditi svoje radove izvan pojasa ceste te da neće jedni ovisiti od drugih.

“Ukoliko bude sve po planu, strojeve bismo mogli imati već u travnju nakon raspisanog poziva za gradnju 1,2 kilometara ceste”, zaključio je Šabani.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM