viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.03.24 @ 20:49

Pripreme za ljetnu turističku sezonu u punom su zamahu u Srednjobosanskoj županiji, a najviše pažnje građani BiH i ove godine će posvetiti Jajcu koji donosi brojne sadržaje.

Direktor Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Anto Brtan je kazao da su pripreme za ovogodišnje ljeto u Jajcu počele ranije zbog lijepog vremena. ,,Započeli smo s radovima kod vodopada, zgradi Etno muzeja i katakombi, a uskoro ćemo i na tvrđavi. To su investicije od naše prošlogodišnje dobiti. Također smo počeli i s uređenjem Malog plivskog jezera, ali su nam za to potrebna velika sredstva pa tražimo partnere. Općina Jajce izdvojila je za to 200.000 KM. Gotov nam i glavni projekt visećeg mosta preko Vrbasa, u blizini vodopada, pa ćemo uskoro započeti i te radove. To je što se tiče aktualnih aktivnosti kod nas u Jajcu”, kazao je Brtan.

OGLAS

Dodao je da bi kulturno-zabavni program trebao biti na razini prošle godine. Za Kraljevski festival zabave, 22. i 23. lipnja nastupit će Crvena jabuka i klapa Intrade, a na tvrđavi će 20. srpnja biti koncert Peđe Jovanovića.

OGLAS

Drugi po redu Jajce Lake Fest održat će se na Malom plivskom jezeru, od 25. do 28. srpnja, a potom će biti održan i Art festival Desant na Jajce i to od 1. do 4. kolovoza. ,,Zvijezda festivala biti će Momčilo Bajagić Bajaga, a ostali izvođači su iznenađenje. I poslije svih ovih zabavnih programa, sredinom rujna imat ćemo projekciju najboljih filmova ovogodišnjeg SFF”, kaže Brtan. Naravno, u Jajcu će biti još događanja koje će organizirati Dom kulture, poput Pozorišnih igara, a 13. i 14. srpnja bit će održani tradicionalni Dani srednjovjekovlja, dok će 10. kolovoza biti održani Međunarodni skokovi s vodopada.

OGLAS
Oglasi
LM