viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 09:43
OGLAS

U Sudu Bosne i Hercegovine sljedećeg tjedna će se o krivnji izjasniti Samir Nukić, optužen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti počinjene objavama na društvenoj mreži Facebook u kojima je vrijeđao djecu svirepo pobijenu 1993. u Vitezu od granate ispaljene s položaja Armije RBiH.

Ročište na kojem je planirano da se Nukić izjasni o krivnji zakazano je za četvrtak, 4. travnja, objavio je BIRN BiH. Ovo je druga optužnica koju je Tužiteljstvo BiH podignulo, a Sud potvrdio po članku zakona koji je dopunjen i izmijenjen 2021. godine.

OGLAS

Kako je ranije priopćeno, Nukić se tereti da je sredinom prošle godine, za vrijeme obilježavanja obljetnice pogibije osmero djece u Vitezu – koja su 1993. ubijena eksplozijom granate na igralištu, nakon posjete visokog predstavnika spomeniku ubijenim – javnim objavama na društvenoj mreži Meta – Facebook, sa svog mobilnog telefona i korisničkog broja upućivao psovke i izraze mržnje prema stradaloj djeci hrvatske nacionalnosti. Nakon upozorenja drugih korisnika društvene mreže, navodi se, on je “ponovo više puta iznosio psovke i uvrede prema žrtvama”.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM