viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.04.24 @ 15:39

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv Ehlimane Tustonja zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlasti iz članka 383. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Travniku. Optuženoj se stavlja na teret da je dana 19.11.2023. godine, u ulici Bosanska 120, u Travniku, općina Travnik, u svojstvu odgovorne osobe, radeći na poslovima operatera za unos podataka u Sportskoj kladionici „Sport Plus“ d.o.o. Novi Travnik, poslovnica 120, te s ciljem da sebi pribavi imovinsku korist prekoračila svoje ovlasti, na način da je postupila suprotno Pravilniku o radu „Sport Plus“ d.o.o. Novi Travnik kojim je propisano da nije dozvoljena uplata osobnih kladioničkih uloga za vrijeme radnog vremena (klađenje na radnom mjestu), tako da je igrala igre na sreću za vrijeme radnog vremena, a novac za kladioničke tikete izdate u svoju korist nije uplaćivala u blagajnu, svjesna da je igranje igara na sreću zaposlenicima kladionice za vrijeme radnog vremena zabranjeno kao i da na taj način može nanijeti štetu Sportskoj kladionici Sport Plus d.o.o. Novi Travnik i pristajući na to, nakon čega je po zaključenju smjene prilikom zaključenja blagajne utvrđen manjak novca u blagajni u iznosu od 2.651,00 KM, na koji način je sebi pribavila imovinsku korist u iznosu od 2.651,00 KM, a za navedeni iznos oštetila Sportsku kladionici Plus d.o.o. Novi Travnik.

OGLAS

Postupajuća tužiteljica u optužnici je predložila Sudu da se od optužene oduzme imovinsku korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 2.651,00 KM.

OGLAS

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koja definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom.

OGLAS
Oglasi
LM