viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.01.24 @ 14:03

Proteklih mjeseci traju nesuglasice na relaciji Pogrebno društvo “Sveti Anto” i Župa svetog Ante Padovanskog u Bugojnu u vezi s izradom nacrta pravnog ugovora o daljnjoj suradnji ovih subjekata. Tim povodom oglasili su se iz Pogrebnog društva “Sveti Anto”, a njohovu objavu prenosimo u nastavku.

“Poštovani članovi i župljani Bugojna, želimo vas obavijestiti da smo dobili konačnu odluku Vrhbosanske nadbiskupije u kojoj se zahtjeva da Pogrebno društvo “Sveti Anto” napusti prostorije Župnog ureda u roku 60 dana, budući da nismo dobili nikakav odgovor župnika na naše prijedloge. Unatoč našoj jednogodišnjoj borbi, pokušajima da Pogrebno društvo sto duže opstane zbog članova, ipak smo došli u situaciju deložacije, odnosno IZGONA iz prostorija u kojim smo 25 godina (inače djeluje u ovim prostorijama jos od davne 1969.).

OGLAS

Dragi članovi Pogrebnog društva, župljani Bugojna, Upravni odbor je dao sve od sebe, državne institucije su potvrdile zakonitost rada Pogrebnog društva, sada je na vama da se vi uključite u daljnje rješavanje ovog slučaja ako želite zadržati Pogrebno društvo i Igraonicu Framice.

OGLAS

Većina članova, a i Nadbiskupija znaju da je Pogrebno društvo osnivač Igraonice Framice, ovaj potez Nadbiskupije dovodi u pitanje i sam vrtić. Postavlja se pitanje što je konačni cilj i posljedica za katolike i Hrvate, uništiti sve hrvatsko u Bugojnu, od najmlađih do najstarijih.

OGLAS

S fra Ivanom se više puta pokušao dogovoriti sastanak vezan uz Ugovor o korištenju prostorija, što je izričito odbijao, s čim je također Nadbiskupija upoznata, a posljednji put je poslan prijedlog sa Skupštine Pogrebnog društva održane 11. 12. 2023. godine vezan uz visinu naknade za najam prostorija na što nismo dobili nikakav odgovor. Ovim se iskazuje da župnik tako i gore navedeni iz dopisa Nadbiskupije (koji su se na jednom od sastanaka održanog s Upravnim odbor izjasnili da župljani nisu bitni te da župna kuća ne pripada župljanima već Nadbiskupiji), ne poštuje svoje župljane, jer se njihovi prijedlozi nisu ni uzeli u razmatranje.

Potraživanja za najam koje navode u dopisu nije moguće provesti jer Ugovor o najmu nikad nije postojao te se financijski transferi ne mogu obavljati bez temelja.

Ova odluka i sve koje će uslijediti imat će sigurno dugoročne i trajne posljedice ne samo po članove, zaposlene već i našu zajednicu“, naveli su u objavi na Facebooku.

Oglasi
LM