viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 04.01.24 @ 09:08

Nakon što je koncem prosinca objavljena Odluka da će Vlada i resorno ministarstvo u Županiji Središnja Bosna financirati zdravstvene markice za umirovljenike s najnižim mirovinama ovoga tjedna krenula je i prodaja te podjela markica, bez konkretnog objašnjenja kako ovo pravo ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S time u vezi u zgradi Općine Vitez, gdje je pomalo nespretno smještena viteška poslovnica Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽSB od jučer su ponovno prilične gužve, a umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu od 538,27 KM raspituju se kako do besplatnih markica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su doznali novinari portala Viteški.ba kontaktirajući ZZO ŽSB oni koji primaju minimalne mirovine trebaju u poslovnicu doći sa zdravstvenom iskaznicom i čekom od mirovine iz kojega je vidljivo da je iznos mirovine kojega primaju onaj minimalni, dakle 538,27 KM te će temeljem toga dobiti zdravstvenu premiju za 2024. godinu.

Kroz županijski proračunu za 2024. godinu za ovu namjenu izdvojeno je 750.000,00 KM. Ostali građani, markice plaćaju po cijeni od 29,00 KM. Pravo na dodjelu zdravstvene markice imaju i nezaposleni branitelji i nezaposleni članovi njihovih obitelji koji su ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje i nalaze se na spisku općinske Službe za branitelje ili na spisku Službe za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM