viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.24 @ 22:09

Tajnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas u sklopu današnjeg posjeta Središnjoj Bosni posjetio je Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje i Vitez, gdje je na koncu i potpisao tri ugovora za projekte od strateškog interesa za tamošnje Hrvate.

Riječ je o projektima obnove zgrade Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku, izgradnji Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, s predškolskom ustanovom i sportskom dvoranom u Gojevićima kod Fojnice te dogradnji i opremanju novih lamela u Hrvatskoj bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

OGLAS

Ravnateljica OŠ “Ivan Goran Kovačić” Mirjana Golub istaknula je zahvalnost jer je Republika Hrvatska upravo obrazovanje prepoznala kao najveću pomoć ostanku Hrvata.

OGLAS

– Volim Fojnicu, volim ovu državu i želim da naša djeca to isto osjećaju i da im pružimo što bolje uvjete za ostanak – kazala je Golub.

OGLAS

Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj Mladen Čuturić naglasio je važnost izgradnje novih lamela za daljnji razvoj te za Hrvate Središnje Bosne iznimno značajne zdravstvene ustanove.

Oglasi
LM