viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.05.24 @ 19:06
OGLAS

Aktualni načelnik Općine Travnik Kenan Dautović bit će kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) na predstojećim lokalnim izborima.

Kadrovsko povjerenstvo i Izvršni odbor su jednoglasno usvojili prijedlog predsjednika OO SDA – Travnik Tahira Lende da Dautović bude kandidat ove stranke za načelnika Općine Travnik na lokalnim izborima 2024. godine.

OGLAS

Prijedlog je jednoglasno usvojila i Skupština Općinske organizacije SDA na sjednici na kojoj je 120 izaslanika podržalo Dautovića.

OGLAS

Kenan Dautović, aktuelni načelnik Općine Travnik, rođen je 1966. godine u Travniku, gdje je završio osnovnu školu. Vojnu gimnaziju je završio u Beogradu, a Vojnu akademiju u Sarajevu i Zadru. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

OGLAS

Aktivno govori engleski i turski jezik. “Kenan Dautović je čovjek koji trenutno najbolje poznaje rad i funkcioniranje općinske administracije, političke odnose unutar ove lokalne zajednice, jer ima iza sebe izvrstan mandat općinskog načelnika i jedan je od najkvalitetnijih kadrova Stranke demokratske akcije u cjelini. Zato mislim da smo izabrali najboljeg kandidata i da je kandidatura Dautovića dobit za općinu Travnik”, kazao je Tahir Lendo, predsjednik Općinske organizacije SDA – Travnik.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM