viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.03.24 @ 15:54

Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, i Federalni ministar energetike, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, boravili su danas u posjeti Novom Travniku.

Oni su se najprije sastali u Općini Novi Travnik sa načelnikom Stjepanom Dujom, a nakon tog sastanka uputili su se u BNT-TMiH gdje su premijer i resorni ministar zajedno sa direktorom Besimom Belegićem potpisali nekoliko važnih odluka i ugovora za ovo preduzeće.

OGLAS

Dujo i Nikšić su razgovarali o investicijama Vlade Federacije u Novi Travnik i projektima koje će Općina aplicirati prema Vladi u narednom periodu.

OGLAS

Novi Travnik je proteklih dana u fokusu javnosti zbog progresivnog rasta proračuna i velikog gradilišta. Današnja posjeta premijera Nikšića i ministra Lakića jeste pokazatelj jedne dobre priče. Razgovarali smo o konkretnim stvarima, projektima koji će biti od značaja za svakog čovjeka“, kazao je nakon sastanka Dujo.

OGLAS

Premijer Nikšić je pohvalio aktivnosti u Novom Travniku, naglašivši rast proračuna Općine, ali i primjetnu ekspanziju firme BNT-TMiH dolaskom novog menadžmenta.

Ovu ekspanziju, razvoj i potpisivanje novih ugovora koju imamo u BNT-u nije rezultat Vlade, nego menadžmenta i ljudi koji su se okupili oko ideje da BNT krene ovim putem. Rezultat je ovo komunikacije ministra i direktora. Vlada će i dalje apsolutno stajati iza namjenske industrije, obzirom da je namjenska industrija jedan motor koja može pokrenuti gospodarstvo Bosne i Hercegovine. Jako nam je važno da se BNT pokrene“, rekao je Nikšić.

Danas je u BNT-u potpisan novi ugovor u iznosu od 17,500.000KM, a također je potpisana i odluka o isplati 2520KM pomoći za 345 uposlenih radnika.

Poduzeće u ovom trenutku ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem kako ćemo ove godine imati realizaciju proizvodnje blizu 40 milijuna KM. Ono što je posebno bitno za današnji dan je da smo potpisali ugovor u vrijednosti od 17,5 milijuna KM. Također potpisana je i odluka o isplati 2520KM za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30.6. ove godine“, kazao je direktor BNT-TMiH Besim Belegić.

Oglasi
LM