viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.03.24 @ 19:14
OGLAS

Planinarsko društvo “Paklarske stijene” Travnik organizira planinarsku turu “Stazama Erika Brandisa” u subotu, 23. ožujka 2024. godine. 

Start Planinarske staze “Erik Brandis” je ispred Zavičajnog muzeja Travnik u 8 sati, Turistička zajednica SBK/KSB na svojoj službenoj Facebook stranici SrednjaBosna.ba preporučuje ovaj događaj za nastupajući vikend. Više o planinarskoj stazi “Erik Brandis” na outdooractive: https://rb.gy/uhjgtl (skinite .klm, .kmz, .gpx ili print brošure sa svim informacijama).

OGLAS

Planinarska tura preko planine Vlašić stazama Erica Brandisa zaista je jedna od najljepših tura u tom području, ali i fizički teška te zahtijeva dobru kondiciju. Tura je duga oko 13,0 km i visinska razlika iznosi oko 1200 metara iznad razine mora, stoga je važno da se pripremite fizički i psihički za ovu avanturu. Osim pripreme za fizičku izdržljivost, važno je i da se opremite adekvatnom planinarskom opremom. Preporučuje se da ponesete odgovarajuće cipele za planinarenje s čvrstim potplatom i podrškom za gležanj, te odjeću koja će vas zaštititi od hladnoće, sunca i vjetra (krema za lice, sunčane naočale …). Također, preporučuje se nošenje ruksaka s dovoljno vode i hrane za cijeli dan (sendvič i čokoladice…).

OGLAS

Program ture: Polazak, 23.03.2024. godine u 08:00 sati ispred Zavičajnog muzeja Travnik, Travnik 508 m.n.v. – Stari grad- Bukovica kapela sv. Ivana Krstitelja 915 m.n.v. Opis, najteži uspon. Savladava se visinska razlika od 400 m na razdaljini od 2,5 km. Kapela sv. Ivana 915 m.n.v. – Planinarski dom “Konjska” 1353 m.n.v. Opis, put od kapelice dalje vodi preko livada, sela Velika Bukovica u kome se nalazi i izvor hladne vode. Slijed blaži uspon, ne baš tehnički zahtjevan. Razdaljina od kapelice do doma je cca 2,7 km. PD “Konjska” 1353 m.n.v. – PD “Devečani” 1763 m.n.v. Opis, na ovom dijelu rute, moguć je snijeg, jak i hladan vjetar. Najduža ruta – 6,7 km) PD “Devečani” 1763 m.n.v. -PD “Erik Brandis” na Galici 1509 m.n.v. Opis, dužina rute je cca 2,5 km

OGLAS

Ručak je osiguran za sve sudionike planinarske ture u planinarskom domu Erik Brandis na Galici.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM