viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Plaćeno političko oglašavanje
Vrijeme objave: 01.10.24 @ 20:13
OGLAS

Ulazimo u finale predizborne kampanje, svuda su reklame, spotovi, plakati, predizborni skupovi u punom jeku, a danas je stiglo i priopćenje OO HDZ 1990 Vitez.

OGLAS

“Poput svih političkih opcija, pravovremeno smo zakupili mjesta za oglašavanje, među njima i veliki reklamni pano na posjedu jednog viteškog poduzeća. Međutim, plakat na kojem je bilo istaknuto 15 naših kandidata u sred bijela dana nestaje, odnosno biva pokriven reklamom za ramski sir.

Ponavljamo, 4 su dana do izbora, mjesto za oglašavanje je uredno unaprijed dogovoreno, ali to nije spriječilo ovaj pokušaj podmetanja noge na samom kraju predizborne kampanje. Želimo istaknuti da znamo da glas nikad ne donose ni plakati, ni lajkovi, niti upaljači, jednostavno smo željeli javno i transparentno istaknuti svoje kandidate, no ne možemo da se ne zapitamo kome to smetamo? S kojim ciljem ramski svećenici urgiraju da se eliminira unaprijed dogovoren i postavljen plakat i to sa tolikom urgentnosti da se nema vremena za propisno skidanje istog, nego se po najhitnijem postupku u rekordnom roku preko njega lijepi reklama ramskog sira? Kakva je poveznica ramskog sira i političke scene u Vitezu? To MI znamo i vi odgovorni znate da znamo. No, uz najbolju volju ne možemo shvatiti hitnost te reklame po cijenu toga da se krši prethodni dogovor. Jesu li na stanju velike količine sira koji je pri kraju roka trajanja? Je li to suptilna poruka građanima općine Vitez da radije jedu sir nego da iziđu na izbore?

OGLAS

Pokušavamo naći, ne racionalan, nego bilo kakav razlog za ovaj postupak i ne nalazimo ga. Na stranu neprofesionalni odnos iznajmljivača panoa, nas naprosto uznemiruje pritisak i urgencija da se hitno, sad i odmah, preko našeg plakata nalijepi reklama za sir. Naša politika i predstavljanje se nikada nisu temeljili na blaćenju političkih konkurenata niti smo pod bilo kakvim okolnostima pokušali ikoga potkopati, a imali smo i imamo i elemenata i povoda. Naš stav je da samo rad donosi rezultate i tako nastupamo bez obzira na situaciju. Mogli bismo se sad spustiti na nivo svećenika iz Rame, pa platiti malo više da se preko njihove stavi, recimo, reklama za vlašićki sir, ali čemu. Ne bismo sebi dozvolili drskost da objašnjavamo da politici nije mjesto u crkvi, pogotovo ne politici koja nije odmakla od čupanja plakata i podmetanja noge drugome”, stoji u priopćenju HDZ 1990-a Vitez.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM