viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.04.23 @ 14:33

Na adresu portala viteški.ba danas je dostavljeno priopćenje za javnost, kako navode “nezadovoljnih članova HDZ-a 1990 iz Viteza” kojeg potpisuje Blaženko Čečura, a u nastavku prenosimo priopćenje u cjelini, bez uređivačkih intervencija.

“Kako je u javnost izašla informacija o održavanju prve konstituirajuće sjednice OO HDZ 1990 Vitez, više od 30 nezadovoljnih članova ove stranke uputilo je reakciju medijima te javnosti pružilo informacije o aktivnostima koje su uslijedile netom poslije Izborne skupštine OO HDZ 1990 Vitez.

OGLAS

Izborni proces u OO HDZ 1990 nije okončan, s obzirom na sve navedeno odluku o tome će donijeti Predsjedništvo u Mostaru. Slijedom toga se nije mogla dogoditi niti Konstituirajuća sjednica OO jer Predsjedništvo nije donijelo konačnu odluku o Prigovoru. Nećemo odustati od onoga što je sadržaj naših zahtijeva jer sve navedeno u prigovoru je točno. Koliko naše informacije govore, Središnjica u Mostaru je poduzela korake u smislu rješavanja postojeće situacije te dala vrlo konkretna zaduženja u tom pogledu. Brzina kojom se ova situacija, kojom rukovodi stari saziv OO HDZ 1990, željela legalizirati, uopće nas ne čudi. Potvrda je svega onoga što smo govorili i s čim smo upoznali Predsjedništvo u Mostaru. Brzina kojom se postojeće rukovodstvo konstituiralo jeste put u zadržavanje postojećeg stanja. O svemu ovome nismo željeli istupati u javnosti vodeći računa o interesu stranke, ali kako je postojećem rukovodstvu očito svejedno, za nas je grijeh propustiti priliku o tome upoznati zainteresiranu javnost. Nadamo se kako će Predsjedništvo u Mostaru donijeti relevantne odluke o navedenom problemu, a mi ćemo nastaviti voditi pravnu bitku protiv pojedinaca koji su kompromitirali cijeli izborni proces“, ističu nezadovoljni članovi OO HDZ 1990 Vitez.

OGLAS

“U spomenutom prigovoru su naveli kako su Predsjedništvu HDZ 1990 u Mostaru uputili Prigovor na tijek i odluke Izborne skupštine održane 20.02.2023. godine te da su zatražili poništavanje Izborne skupštine zbog grubog kršenja odredbi statuta HDZ 1990. Također, navode kako je u izbornom procesu prilikom legitimiranja izaslanika za Izbornu skupštinu OO HDZ 1990 na vrlo ružan način i uz prijetnje utjecalo se na izaslanike. Legitimiranje je teklo uz nadzor starog saziva OO koji su zloupotrijebili svoju ulogu te nisu dopustili nekim izaslanicima ono što su dopuštali ljudima koji su njima lojalni i na taj način prekršili odredbe Statuta kojima je regulirano „pravo članova da biraju i budu birani“. Ističu da izborna skupština nije usvojila poslovnik o radu kojima bi se regulirala pitanja koja su važna za rad i tijek izborne skupštine te da zapisnik o tijeku izborne skupštine uopće nije vođen, što otvara brojne mogućnosti za manipulaciju. Zbog svega navedenog smatraju da je izborni proces duboko kompromitiran te zahtijevaju od Predsjedništva HDZ 1990 u Mostaru da razmotri navedeno”, stoji u priopćenju.

OGLAS
Oglasi
LM