viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 07.01.24 @ 13:16

Na redakciju adresu portala viteški.ba jutros je pristiglo priopćenje iz tijela HKD Napredak, a nakon događaja u Busovači te isto prenosimo u cijelosti bez uredničkih intervencija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon što se u medijima pojavila informacija o još jednoj navodno održanoj Skupštine Društva u HKD Napredak podružnica Busovače pored one koju je sazvao predsjednik Podružnice i UO HKD Napredak Busovača, Povjerenstvo za podružnice, udruge, klubove, zaklade i članstvo HKD Napredak želi jasno kazati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HKD-u Napredak i Povjerenstvu je proteklog tjedna najavljena Skupština podružnice, što je i obaveza podružnice. Skupštinu podružnice sukladno Statutu Društva, može sazvati isključivo Predsjednik podružnice. Održavanje neke paralelne Skupština Društva je jasno i nedvosmisleno nanošenje štete Društvu i kršenje Statuta. Stoga će se Povjerenstvo o takvim nestatutarnim aktivnostima upoznati Središnju upravu Društva na prvoj sjednici SU HKD.Povjerenstvo traži od novoizabranog predsjednika HKD Napredak Podružnice Busovača Josipa Križanovića i Upravnog odboru da zaštite materijalnu i nematerijalnu imovinu Društva te prijave svaku eventualnu zlouporabu pečata i službenih dokumenata HKD Napredak podružnice Busovača.

Predsjednik predstavlja podružnicu i odgovoran je da štiti imovinu i odgovorno s njom raspolaže.Povjerenstvo će nakon što napravi detaljan uvid u provedbu izborne Skupštine predložiti konkretne zaključke Središnjoj upravi. Kako bi se u budućnosti preduprijedilo ovakvo nedvosmisleno nanošenje štete društvu predložit će isključivanje svih članova koji su sudjelovali u organizaciji paralelne Skupštine društva nanijeli štetu ugledu HKD Napredak”, navedeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM