viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.03.24 @ 13:11

Županijsko tužiteljstvo Srednjobosanske županije podiglo je optužnicu protiv Sanela Zlotrga zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja  iz članka 375. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Predmetna optužnica potvrđena je od strane suca za prethodno saslušanje Općinskog suda u Travniku dana 06.03.2024. godine.

Oglas

Optuženom se stavlja na teret da je dana 24.03.2021. godine na području općine Vitez lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu nadležni organ da u svojoj evidenciji ovjeri neistinit sadržaj na način da je iako svjestan radnji koje poduzima te činjenice da će uslijed istih biti poduzete službene radnje radi proglašenja nevažećim dokumenta i izdavanja novoga, i htijući to pristupio u prostorije PS Vitez, te iako je znao da vozačku dozvolu nije izgubio, popunio izjavu o gubitku vozačke dozvole broj: ***, te tako pokrenuo postupak oglašavanja nevažećim iste, što je nadležni organ i učinio.

Navedenu vozačku dozvolu nadležni organ rješenjem je poništio i oglasio nevažećom, a što je utvrđeno dana  09.10.2023. godine oko 18:10 sati u ulici Lagerska u Travniku, od strane policijskih službenika, kada je dao na uvid važeću vozačku dozvolu serijskog broja: ***, a policijski službenik primijetio da pored navedene osumnjičeni kod sebe posjeduje još jednu vozačku dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definira da se nitko ne može smatrati krivim dok mu se krivnja ne dokaže pravomoćnom presudom. 

Oglasi
LM