viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.01.23 @ 12:25

Okončana je istraga protiv Senijada Miletića i Derviša Kablara, koji su optuženi za nekoliko krivičnih djela.

Senijad Miletić i Derviš Kablar su, nakon istrage koju je protiv njih vodilo Tužiteljstvo ŽSB-a, optuženi za krivična djela pokušaj ubojstva, izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe stvari te nedozvoljeno držanje oružja i streljiva.

OGLAS

Pištolj iza pojasa

OGLAS

Miletić i Kablar su 2. listopada prošle godine ušli u ugostiteljski objekt Story u Vitezu naoružani repetiranim pištoljima kalibra 9×19 mm, nepoznatog serijskog broja. Miletić je, stoji u optužnici, pištolj držao u torbici koju je okačio oko vrata, a Kablar ga je stavio za pojas ispod jakne. Stali su za šank i posmatrali J. B. i K. O. koji su bili u društvu sa M. J, M. I, G. K. i M. A.

OGLAS

Kada je J. B. pozvao Miletića da priđe stolu za kojim je sjedio, Miletić je prišao tom stolu i započeo razgovor sa oštećenim J. B. stalno držeći ruku na obaraču pištolja u torbici u kojoj se nalazio pištolj, a zatim se obratio drsko oštećenom K. O. riječima: “Šta ti hoćeš” i odmah, u namjeri da usmrti oštećene O. K. i B. J, držeći i dalje ruku na obaraču pištolja u priručnoj torbici, usmjerio pištolj u pravcu oštećenih i iz neposredne blizine ispalio jedan metak u pravcu oštećenog J. B.

Ispaljenje metka

,,Potom je metak iz neposredne blizine ispalio u pravcu oštećenog K. O. Metak je prošao kroz drvenu stolicu i oštećenog pogodio u desnu natkoljenicu, a optuženom se pištolj zaglavio, pa je pokušao da se povuče zbog straha od odmazde oštećenih.

Potom je Kablar iza pojasa izvadio pištolj i u pravcu stola za kojim su bili oštećeni ispalio metak, nakon čega su napustili objekt, stoji u optužnici, koju je potvrdio Županijski sud u Novom Travniku, gdje će se optuženi uskoro naći radi izjašnjenja o krivici.

Protiv Kablara se vodi istraga u banjalučkom Tužiteljstvu zbog sumnje da je u hotelu Bosna počinio krivično djelo razbojništvo. A. B. Č. piše Oslobođenje.

Oglasi
LM