viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 09:21

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik u suradnji s PS Vitez uspješno su rasvijetlili kazneno djelo „Razbojništvo“, koje je izvršeno dana 29.02.2024 .godine na području Viteza, a o čemu je Viteški.ba ranije pisao.

Prema prijavi, dvije maskirane muške osobe su uz prijetnju nožem od radnice benzinske crpke koja se nalazi u mjestu Nadioci, općina Vitez, otuđile oko 1.000,00 KM, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

OGLAS

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog kaznenog djela L.T. rođen 2005. godine i A.S. rođen 1997. godine, obojica iz Travnika. Viteški.ba je ranije također javio da je jedna od navedenih osoba od ranije poznata policiji, a doznajemo, zbog posjedovanja opojnih sredstava.

OGLAS

Policijski službenici PS Jajce uspješno su rasvijetlili kazneno djelo „Krađe“, koje je izvršeno dana 02.03.2024. godine na području Jajce, kada je oštećeni A.S. prijavio krađu novčanika  u kojem se nalazilo oko 600,00 KM u vrijeme dok je putovao autobusom. Poduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju ovog kaznenog djela službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičena za njegovo izvršenje F.H. rođena 1967. godine iz Jablanice.

OGLAS

Policijski službenici PS Fojnica, također su rasvijetlili kazneno djelo „Krađe“, kojom prilikom je ukradena kreditna kartica i iznos novca oko 790,00 KM, na štetu M.S. iz Fojnice. Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje ovog kaznenog djela A.S. rođen 1970. godine iz Fojnice.

U suradnji s nadležnim Županijskim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokazivanjem predmetnih kaznenih djela.

Oglasi
LM