viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.03.23 @ 20:41

Javnost nije s odobravanjem primila informacije kako Vlada SBŽ rehabilitira MHE na rijeci Kruščici, nakon dugotrajne borbe, prije svega Hrabrih žena Kruščice, Vlada je sporne centrale ostavila u prostornom planu Središnje Bosne. S time u vezi iz OO SDP-a BiH Vitez uputili su priopćenje za javnost koje prenosimo u nastavku:

“Podsjećanja radi na veliki pritisak kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Vitez, jednoglasno je vijeće usvojilo mišljenje kojim se protivi izgradnji MHE na rijeci Kruščici, što je uspjeh prije svega Hrabrih žena Kruščice, ali i svih razumnih ljudi.

OGLAS

Ne smijemo zaboraviti svu torturu koju je vlast provodila nad ženama Kruščice jer su ustale protiv ekocida i uništenja životne sredine u Kruščici.

OGLAS

Međutim nedosljedne i lažne politike brige za narod izlaze na površinu, zakon na nivou FBiH je usvojen da se zaustavi izdavanje koncesija za izgradnju MHE, da se zasutavi dajnja gradnja MHE od kojih jedino interes imaju stranački tajkuni.

OGLAS

Imamo stav Mjesne zajednice Kruščica, imamo stav Općinskog vijeća Vitez, imamo stav Parlamenta Federacije BiH, ali Vlada ŽSB na čelu sa Tahirom Lendom (SDA) kao da živi u drugoj galaksiji i mimo volje ovih istanci želi usvojiti Prostorni plan kojim se nastavlja pravno nasilje nad građanima naše Kruščice i svih građana.

Moramo ponovno podignuti glas jasno i glasno reči MI SMO PROTIV IZGRDNJE MHE u Kruščici, u Vitezu, u ŽSB, u FBiH i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pozvat ćemo naše zastupnike u Saboru da zaustave ovaj Prostorni plan sve dok se ne izbace MHE iz njega.

STOP MHE, OO SDP BiH Vitez ostaje uz Hrabre žene Kruščice uz borbu za zabranu gradnje MHE, a pozivamo i sve ostale da iskažu svoj jasan stav i napokon zauzmu precizan kurs jesu li su za ili protiv gradnje MHE, da znamo tko je na strani tajkuna, a tko na strani građana koji se bore za zaštitu životne sredine”, stoji u priopćenju.

Znamo mi kako se u vladajučim strankama vode politike, imaju jako precizne vage i nabacuju tac na vagu da li im je bolje braniti tajkune ili građane.

Pozivam ih da se odreknu ličnih interesa, strnačkih interesa i tajkunskih interesa, slušajte građane, slušajmo građane jer ih mi predstavljamo i moramo se biriti za dobro svih građana.

Oglasi
LM