viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.03.24 @ 14:04

Iz Općinskog odbora SDP-a BiH Vitez, kojemu je na čelu mladi općinski vijećnik Ekrem Sarajlić uputili su reakciju za javnost i otvoreno pismo u kojemu upozoravaju kako je u Vitezu izostalo institucionalno obilježavanje Dan neovisnosti u Vitezu. Inače, svečane sjednice vijeća u Vitezu je Sarajlić nekoliko puta inicirao ali nije našao razumijevanje vladajuće koalicije. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku:

“U više navrata klub vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Vitez je podnosio inicijative i pitanja vezana za obilježavanje državnih praznika Dana neovisnosti BiH i Dana državnosti BiH, međutim i SDA i HDZ su se oglušili na ove inicijative i pozive.

OGLAS

Predlagali smo da se održavaju svečane sjednice vijeća onako kako dolikuje ovim najznačajnijim datumima naše države Bosne i Hercegovine, međutim nikad naše inicijative nisu uzete iskreno u razmatranje. Smatrali smo da dolikuje da se ova dva datuma obilježe na nivou kako se obilježava Dan općine Vitez, uporište za takvo nešto imamo u Poslovniku o radu i organizaciji OV i ON Vitez, kao i Proračunu općine Vitez, međutim politika nezamjeranja koalicijskih partnera, ili shodno godinama koje su proveli skupa možemo reći bračnih partnera SDA i HDZ nećemo imati obilježavanje Dana neovisnosti u sali Općinskog vijeća Vitez. Da budemo potpuno jasni podrška smo svakom obilježavanju Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, te se shodno tome i ophodimo, tako da iz godine u godinu naša podrška i naš doprinos obilježavanju ne izostaje.

OGLAS

Dan nezavisnosti BiH i Dan državnosti BiH moraju biti obilježeni unutar institucija općine Vitez kako dolikuje ovim datumima, a to je u punom kapacitetu kako se to obilježava u Mostaru, Novom Travniku i širom Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo insistirati na tim principima i stavovima i nećemo prihvatiti štura opravdanja kojima se prikriva nepostojanje istinske volje da se ovo pitanje riješi adekvatno”, stoji u priopćenju.

OGLAS
Oglasi
LM