viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.08.22 @ 13:03

Nakon što su i službeno obajvljene liste za Opće izbore 2022. godine od strane Općinski odbor SDP-a Vitez informirao je javnost da će ova Općinska organizacija imati svoja četiri kandidata na dva nivoa kandidiranja za Sabor Županije Središnja Bosna i Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Naši kandidati su spoj svježine i iskustva. Ekrem Sarajlić je predsjednik OO SDP BiH Vitez, predsjednik MZ Počulica i najmlađi vijećnik i vijećnica Ilduza Mujkić majka, učiteljica i hrabra žena Kruščice kao novi akteri na političkoj sceni općine Vitez za dvije godine zasigurno su pokazali mnogo borbe i zalaganja u vijeću kao jedan od aktivnijih klubova vijećnika. Naravno tu je i iskustvo Jasne Delić, dugogodišnje potpredsjednice OO SDP BiH Vitez kao i Fadila Varupe dugogodišnjeg člana i dužnosnika u organima OO SDP BiH Vitez“, kazali su iz SDP-a te dodali:

Primarni cilj nam je fer i demokratska borba, za prava građana bez nacionalističkog vođenja politike, gdje se fokus stavlja na podizanje etničkih tenzija, što odvodi fokus od stvarnih problema građana. Želimo ljudima ukazati na puno važnije egzistencijalne probleme u društvu i državi s kojima se suočavaju i koje oni mogu popravljati izlaskom na izbore ako se osigura izborna volja građana, stoga veliku pažnju ćemo staviti kao organizacija na zaštitu izbornog procesa da se ne bi ponavljali scenariji da brojači biraju umjesto birača kao što nam je to poznato iz ranijih izbornih ciklusa“.

Oglasi
LM